St. Bonaventua surt 06:30 i es pon 21:23 surt 11:22 i es pon 23:24

Notícies

Els catòlics i la laïcitat a Catalunya. Una visió històrica del 1808 al 1979

20 de desembre de 2022Notícies Compartir:

La Quarta Hora del passat 14 de desembre versà sobre els catòlics i la laïcitat a Catalunya durant el període aproximat dels dos darrers segles. L’acte va ser presidit pel rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Dr. Armand Puig i Tàrrech, i glossat pels doctors Josep M. Solé i Sabaté (UAB), David Abadías Aurín (AUSP) i el Dr. Albert Balcells (IEC-UAB), aquest darrer autor del llibre que condensava la temàtica: Els catòlics i la laïcitat a Catalunya. Una visió històrica del 1808 al 1979. Tant en directe des de l’Aula Magna del Seminari, com via streaming, la sessió va ser molt ben rebuda.

El llibre és fruit de la recerca d’un seminari organitzat per l’Ateneu Universitari Sant Pacià l’any 2016, que ha comptat amb estudiosos excel·lents de la història del nostre país en aquest període.

El tema és de vital importància per entendre els grans canvis socials i de tot tipus que van afectar fortament la religiositat del país i que en gran part expliquen les causes de l’anticlericalisme a casa nostra. A molts d’aquests interrogants respon amb claredat i precisió el llibre del Dr. Balcells, altament recomanable.