St. Bonaventua surt 06:30 i es pon 21:23 surt 11:22 i es pon 23:24

Notícies

"Em fa molta il·lusió i tinc molta esperança perquè conec molts dels preveres joves de l'arquebisbat de Tarragona i en sé la seva vàlua"

7 de maig de 2019Notícies Compartir:

El dilluns no ha estat un dia normal a la Facultat de Teologia de Catalunya: acaben de nomenar el seu Degà Arquebisbe Metropolità de Tarragona. El Dr. Joan Planellas és professor de la Facultat de Teologia de Catalunya des del 2004, i avui, com cada dilluns, ha impartit les classes de Misteri de Déu i ha atès als seus alumnes. Durant tot el matí, però, s'han anat encadenant abraçades, felicitacions i bons desitjos.

Entre reunions, enhorabones i classes, el professor Planellas ha pogut explicar algunes de les preguntes que es fan moltes persones de la comunitat universitària de l'Ateneu. La primera referència ha estat a com ha rebut aquest nou nomenament. "Amb sorpresa, amb il·lusió i amb un gran respecte accepto aquest ministeri que se m'ha encomanat", ha dit.

Tot i que ha exercit de prevere al Bisbat de Girona, Mn. Planellas ha fet classe a molts dels preveres ordenats des del 2004, una circumstància que l'ha portat a conèixer moltes persones de l'arquebisbat de Tarragona, i en especial els preveres joves. El professor Planellas s'ha mostrat il·lusionat i esperançat amb aquests nous preveres, de qui n'ha destacat la vàlua, i ha afegit: "Sé que seran aquella ajuda de companys i amics que necessita un bisbe per portar a terme la funció encomanada".

Per últim, el Dr. Planellas ha fet especial referència a l'estudi de la teologia pastoral com un dels aprenentatges que s'emporta de la Facultat i que podrà aportar en el seu episcopat: "Puc aportar aquesta teologia pastoral, la saviesa del poble Sant de Déu que he intentat expressar en els articles i en la docència a la Facultat". De fet, des del curs passat la Facultat de Teologia de Catalunya ha creat una nova càtedra, La Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol.