St. Bonaventua surt 06:30 i es pon 21:23 surt 11:22 i es pon 23:24

Notícies

“És un llibre llegidor, accessible al públic. Pretén ser font de coneixement, i per qui ho vulgui, font d’espiritualitat”

24 de gener de 2022Notícies Compartir:

"Què deu ser la pregària? Remetre’s al trascendent, al més enllà? Remetre’s a la dimensió del sagrat?", s'ha preguntat el Dr. Joan Torra durant la presentació del llibre Pregàries cristianes antigues. La resposta, o les respostes, potser es poden trobar en aquest volum que s'ha presentat que aplega una trentena de textos en més de 700 pàgines. L'edició compta amb pregàries de llengües diferents, presentades en la llengua original i en català. 

L'editora d'aquest volum, la Dra. Montserrat Camps, ha dit que han volgut cercar pregàries que sonin noves pels lectors: "Hem buscat textos poc coneguts i poc accessibles. (…) És un llibre llegidor, accessible al públic. Pretén ser font de coneixement, i per qui ho vulgui, font d’espiritualitat." "La quantitat de textos que expressen la pregària cristiana és immensa. Qualsevol antologia queda pobra. L’avantatge d’una antologia, quan sabem que per molt que fem es queda curta, és que podem triar allò que ens ve de gust: i això és el que hem fet", explica la Dra. Camps. L’editora ha explicat que per fer la selecció s’han basat en criteris amplis, un dels quals, que hagin estat poc o gens traduïts al català: "Tenim un deure amb la nostra llengua, i acostar textos poc coneguts és una manera de servir la nostra societat.” El llibre ha comptat amb una vintena de col·laboradors, investigadors de diferents disciplines i, d'una manera o altra, deixebles del Dr. Janeras.

Presentació de "Pregàries cristianes antigues"

 

Si haver arribat als 90 anys ha estat l’ocasió de dur a terme aquest esplèndid llibre, benvinguts siguin els 90 anys

El llibre Pregàries cristianes antigues està dedicat al Dr. Sebastià Janeras, en homenatge per la seva tasca investigadora, docent i divulgadora, vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya i al Seminari d’Orient Cristià de la mateixa Facultat. Recentment, el Prof. Janeras ha impartit també classe a la Facultat Antoni Gaudí, a l'assignatura "Itinerari d'Egèria a Terra Santa". El Dr. Armand Puig, rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, ha destacat del Dr. Janeras l’afany de recerca i la inquietud intel·lectual que l'ha guiat durant la seva vida. També n'ha destacat el coneixement de llengües, i per tant, la possibilitat d'accedir als originals dels textos que ha estudiat. 

L'editora del volum, Montserrat Camps, ha explicat que Pregàries cristianes antigues també vol ser simbòlicament un regal pels 90 anys que el Dr. Janeras va fer el novembre passat. Sobre aquest punt, Janeras ha dit: "Quan estava previst que sortís el llibre no en sabia absolutament res. Si haver arribat als 90 anys ha estat l’ocasió de dur a terme aquest esplèndid llibre, benvinguts siguin els 90 anys”. "Oferir textos és una cosa per la qual he tingut sempre interès i dedicació. Deixar parlar els textos, presentar, acompanyar, però sobretot deixar-los parlar, i que parlin català", ha explicat.

La pandèmia també ha afectat a aquesta publicació, ja que estava previst fer-la al mes de novembre, però un problema amb l'abastiment de productes va fer que el llibre no estigués a punt. Tampoc hi ha pogut haver la interpretació musical a càrrec del "Quartet Boccherini" a causa de la COVID. Pregàries cristianes antigues ha estat publicat per Sant Pacià Books dins la col·lecció Grans Textos cristians. Es pot adquirir al web de Sant Pacià Books.

La presentació del llibre es pot recuperar al canal de Youtube de l'Ateneu Universitari Sant Pacià. A la descripció del vídeo hi trobareu el minutatge de les intervencions, de tal manera que pugueu accedir a la part del contigut que més us interessa.