St. Macari surt 06:17 i es pon 21:28 surt 15:57 i es pon 01:49

Notícies

Ha mort Mn. Francesc Xavier Parés i Saltor (a.c.s.), professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya i de l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona

17 de febrer de 2020Obituari Compartir:

El migdia del dia 17 de febrer de 2020 ha mort Mn. Francesc Xavier Parés i Saltor a l’edat de 79 anys. Mn. Francesc Xavier Parés i Saltor era llicenciat en Sagrada Litúrgia per la Pontificia Universitat de Sant Anselm de Roma i Doctor en Sagrada Litúrgia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser professor de Litúrgia al seminari d’Urgell i professor a la Facultat de Teologia del 2000 al 2011 (invitat, 2000; estable, 2003; emèrit, 2011). També ha estat professor i Secretari de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona (1996) en el qual ha dirigit i ha format part del tribunal de nombrosos treballs d’investigació (tesis doctorals i tesines), així com membre del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona.

El Dr. Francesc Xavier Parés va impartir la lliçó inaugural de la Facultat de Teologia i de la Facultat de Filosofia del curs 2014-2015 que portava per títol: “La reforma litúrgica del Concili Vaticà II a les diòcesis catalanes”, en què el Dr. Parés va fer un resum de l’aplicació de la Sacrosanctum Concilium a les diòcesis amb seu a Catalunya. Parés també era membre de la Societat Catalana d’Estudis Litúrgics, filial de l'Institut d’Estudis Catalans, membre del Consell de redacció de la revista Phase, i membre de l’Asociación Española de profesores de Liturgia.

Prevere d’Urgell i Degà del Capítol Catedral de Santa Maria d’Urgell
Mn. Francesc Xavier Parés i Saltor va néixer a Ribes de Freser, el dia 29 de desembre de 1940. Va cursar els estudis de Filosofia i de Teologia al Seminari Diocesà d´Urgell i la Diòcesi de Pamplona i fou ordenat de prevere a l’església de la Sagrada Família de La Seu d’Urgell el dia 20 de desembre de 1964. Mn. Parés va estar sempre molt vinculat a la Parròquia de St. Ot de La Seu d’Urgell de la qual en fou Rector (2003-2017) i també amb la Catedral de Sta. Maria on en fou el Degà del Capítol Catedral. L’any 2016 fou declarat Fill Adoptiu de la ciutat de La Seu d’Urgell per part de l’Ajuntament de la ciutat.

També va ser rector del Seminari Diocesà d’Urgell (1994-2003) i de la Parròquia d’Escaldes-Engordany al Principat d’Andorra (1990-1994), Delegat diocesà de Litúrgia, entre molts d’altres serveis ministerials i eclesials.

Les exèquies, dimecres 19 de febrer
La Missa exequial, presidida pel Sr. Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, tindrà lloc aquest dimecres dia 19 de febrer a les 11:30h. a la S.E. Catedral Basílica de Sta. Maria de La Seu d’Urgell.

La comunitat universitària de l'Ateneu Universitari Sant Pacià s'uneix al dol de familiars i amics i prega Déu nostre Senyor que l'aculli al seu Regne.