St. Macari surt 06:17 i es pon 21:28 surt 15:57 i es pon 01:49

Notícies

"I la paraula s'ha fet pedra", un dels actes centrals de la Setmana de la Bíblia, celebrat a la Sagrada Família

26 novembreNotícies Compartir:

El passat diumenge 25, a les 19.30h, va tenir lloc a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona un dels actes centrals de la Setmana de la Bíblia que s’està celebrant a tot Catalunya.

Es tractava d’una meditació bíblica sobre la façana del Naixement, a càrrec del Dr. Armand Puig, biblista i rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, acompanyat a l’orgue per Juan de la Rubia.

L’acte, que portava per títol “I la Paraula s’ha fet pedra”, va ser obert a tothom. 

 

Cal dir que, curiosament, diumenge 20 de novembre, en la cloenda de l’Any de la Misericòrdia, el Papa Francesc proposà un Diumenge de la Paraula per a tota l’Església, que “ha de servir perquè es posi en relleu la centralitat de la Paraula de Déu en la vida, l’espiritualitat i l’acció de l’Església”.

 

A la Carta apostòlica Misericordia et misera 7 ho diu clarament:

«Seria oportú que, un diumenge de l’any litúrgic, cada comunitat renovés el compromís a favor de la difusió, coneixement i aprofundiment de la Sagrada Escriptura: un diumenge dedicat enterament a la paraula de Déu, per tal de comprendre la riquesa inesgotable que prové del diàleg constant de Déu amb el seu poble. Hi haurà creativitat suficient per a enriquir aquest moment amb diverses iniciatives que impulsin els creients a ser instruments vius de la transmissió de la Paraula.»

 

La intervenció íntegra del Dr. Armand Puig es pot descarregar clicant a http://abadiamontserrat.net/Dossier/Noticies/bibliaiart.doc.

Podeu veure el vídeo de l'acte en AQUEST ENLLAÇ