St. Macari surt 06:17 i es pon 21:28 surt 15:57 i es pon 01:49

Notícies

"La narració bíblica sobre els orígens és un text que forma part del tresor espiritual de la humanitat, no només del judaisme o del cristianisme"

20 de maig de 2019Esdeveniments Compartir:

La Jornada Acadèmica de Sagrada Escriptura d’enguany s’ha dedicat a la història dels orígens i s’ha titulat "Gènesi 1-1,11-26. Història dels Orígens".

Aquesta Jornada ha comptat amb la presència del professor André Wénin, professor emèrit de la Université catholique de Louvain, que per una banda ha endinsat l’auditori en la manera com la Bíblia ha construït una teologia de la creació de manera narrativa, i per l’altra, ha mostrat com l'interès creient del poble d'Israel ha fet servir estratègies narratives per comunicar les veritats més profundes del la vida.

En aquest sentit, el Doctor Wénin ha afirmat: "La narració bíblica sobre els orígens és un text que forma part del tresor espiritual de la humanitat, no només del judaisme o del cristianisme. Posa de relleu una cosa fonamental, la presència de Déu en el cor de la humanitat, no només al cor d'Israel o de l'Església catòlica." 

La Jornada acadèmica de Sagrada Escriptura és un projecte anual que ofereix el departament del mateix nom de la Facultat de Teologia per tal de presentar amb rigor la importància de la Sagrada Escriptura des d'una òptica acadèmica i hermenèutica. Enguany clou un cicle biennal centrat en l'Antic Testament.

L’assistència a la jornada ha agrupat un centenar de persones, però si no hi heu pogut assistir podeu recuperar-la en el vídeo següent (a partir del minut 1:20):